Paardrijden in de natuur.

Voor wie en waarom ?
Paardrijden in de vrije natuur heeft een ontspannen effect op lichaam en geest en is voor iedereen een avontuur.

 

 

 

welzijn en bewustzijn

 

 

Wat en hoe gaan we te werk?
Voordat we met de paarden de natuur intrekken is het van belang wat van paarden te weten. Meestal gaan er een paar fluister- en zitlessen aan vooraf waardoor je het paard beter leert begrijpen en ook enkele vaardigheden van het rijden onder de knie hebt. Als je al veel ervaring hebt, kunnen we direct het bos ingaan. Zelf je paard verzorgen en zadelen horen er ook bij. Het creëert allemaal welzijn en bewustzijn in waar je mee bezig bent en vertrouwen in elkaar. We werken met zeer betrouwbare en geroutineerde paarden op dit gebied. Vanuit onze locatie stap je zo de natuur in. De ritten kunnen variëren van 1 tot 3 uur en vinden altijd onder begeleiding plaats.

 brainwash van de natuur

 

 

 

Wat levert het rijden van een buitenrit je op?
Wisselende horizonten creëren steeds nieuwe indrukken en ontdekkingen. In afstemming en overgave aan het paard, zie je de natuur met heel andere ogen. Door de controle gedeeltelijk uit handen te geven wordt het vertrouwen gestimuleerd. Het is een groots genieten om vanaf de rug van een paard in zijn ritme en bewustzijn, door bossen, heide en weides te struinen. Spanning en stress vallen letterlijk van je af in deze intense beleving en brainwash van de natuur. En de accu laadt zich weer op met verkwikkende stromende energie.
Paarden staan in krachtige verbinding met de natuur, ze zijn zich er 100 procent van bewust en merken iedere verandering of actie direct op. Ze zijn de natuur zelf. Door in gevoel afgestemd te zijn op het paard en de wereld te beleven door zijn belevingswereld wordt deze manier van beleven ook bij jezelf weer gestimuleerd. Vanuit dit perspectief te dagdromen, flierefluiten, oog te hebben voor planten en dieren in de omgeving, uit te waaien en de elementen van de natuur intens op te snuiven, brengt het je weer bij je eigen intense gevoel en beleving. In contact met jezelf, hier en nu in het moment.

In onduidelijke of onzekere situaties kan er ook een beroep gedaan worden op de begeleiding en moed van de ruiter. Onderweg kunnen zich de meest onvoorziene situaties voordoen. Auto’s, fietsers, blaffende honden, gillende en mee rennende paarden of plagende steekvliegen kunnen leiden tot een stress- of vluchtscenario. Dan wordt er een beroep gedaan op de kunde van de ruiter, die de geleerde vaardigheden aan de praktijk kan toetsen. Hanteren van stress door kalmte te bewaren, nemen van leiderschap en verantwoordelijkheid, en als zodanig het paard te overtuigen, moed te geven het gevraagde te ondergaan en volgzaam te blijven. Rijden in de natuur is een groot avontuur.    

 

Deze activiteit is als privé les of groepsactiviteit te boeken en kon ook onderdeel zijn van de persoonlijke trajecten die worden gegeven op trainingscentrum Hippodroom.   Voor tijden en tarieven kunt u contact opnemen met info@hippodroom.com


 

 

       

copyright: Sylvia van Noye 2009                     constructie team