Equiday

   

 

Nonverbale communicatie en energetisch leiderschap, op basis van onder meer Chris Irwin 

 

 

Sylvia van Noye laat in deze demonstratie zien wat het effect van lichaamstaal en energie is op het gebied van grondwerk en dressuurrijden. Wat is het resultaat van jouw bewegen op de beleving van het paard. Hoe kun je het paard in het grondwerk het best mentaal en fysiek voorbereiden op dressuurtraining. Hoe geef je respectvol duidelijke grenzen aan? Hoe creëer je natuurlijke overgave, vertrouwen en leiderschap met een ontspannen en volgzaam paard als doel?

Sylvia maakt de brug van het grondwerk naar het rijden zichtbaar. Ze laat onder meer zien wat de invloed van het volgen van de horizontale buiging van het paard is op de mentale beleving en fysieke beweging in het losrijden en de verticale buiging van de oprichting.

Hoe kunnen we in het kader van ethiek en welzijn bij het trainen van paarden het meest bewust en paardvriendelijk hiermee omgaan? Lichaamstaal en leiderschap hebben een effect op het fysieke, mentale, emotionele en energetische beleven van mens en het paard.

Sylvia laat zien hoe je dit, mede op basis van de Chris Irwin-methode kunt doen want 'Frame of body is frame of mind', zoals het lijf van het paard is, zijn de gedachten.
Daarnaast is deze paardenfluisteraar / eco-therapeut, coach en trainer actief begeleider van mens en paard in lichaams– en energetisch bewustzijn. Ze is gecertificeerd Chris Irwin-trainer in grondwerk en in zadel, dubbel goud.

 

 


 

 

 

       

copyright: Sylvia van Noye 2009                     constructie team