Paardenverzorging

 

 

 

paardvriendelijk

 

 

stalactiviteiten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij het houden van een paard of pony is de juiste verzorging van groot belang. In de lessen verzorging gaat het om het contact maken met het dier, het op een paardvriendelijke manier om het paard heen bewegen en aanraken. Werken vanuit wederzijds respect, plezier en veiligheid zijn belangrijke factoren in het geheel. Denk daarbij aan borstelen, wassen, hoeven krabben en invetten, manen vlechten, bijknippen, scheren van de paarden, knuffelen, masseren en T-touch.

 

 

Daarnaast komen ook overige stalactiviteiten aan de orde, zoals paarden in en uit de wei halen, paardenstallen uitmesten, tuigage leren kennen, schoonmaken en onderhouden, vegen, voeren en alles wat verder bij het houden van een paard komt kijken. Bij deze activiteit met kinderen is er ook veel aandacht voor de overige boerderijdieren, zoals koeien, kalfjes, katten en honden.

Dit alles bevordert niet alleen de sociale omgang met dieren, maar zorgt ook voor meer inzicht in intermenselijke contact. Het aspect verzorging bevordert verantwoordelijksgevoel, oefent sociale vaardigheden, lichaamtaal en het aangeven van grenzen en stimuleert zelfzorg.

 

Deze activiteit is als privé les of groepsactiviteit te bespreken en is ook een onderdeel van de persoonlijke trajecten en het kinderprogramma dat wordt gegeven op trainingscentrum Hippodroom.

 

Voor tijden en tarieven kunt u contact opnemen met info@hippodroom.com

 

copyright: Sylvia van Noye 2009                     constructie team