S
   

 

 

Springlessen

 

uitdaging

 

 

 


hindernissen

 

vertrouwen

 

 

Springen is een uitdaging die kan worden beoefend wanneer de ruiter het dressuurrijden goed beheerst.

Het bevordert vaardigheden als sturen, bepalen van tempo, oefenen van balans, ervaren van souplesse, hanteren van timing, inschatten van afstand en motorische planning. De samenwerking tussen ruiter en paard wordt gestimuleerd en versterkt.

De lessen bestaan uit cavaletti’s lopen, kruisjes springen, in- uitjes rijden in opbouw naar het nemen van een stijlsprong. Het springen van meerdere hindernissen in een eenvoudig parcours en het springen van een hindernis en slootje in het buitengebied worden in de training opgenomen.

Springen heeft een hoog spelgehalte en kan leiden tot veel vreugde tussen de ruiter en paard. In dit spel worden gezamenlijke risico’s genomen en uitdagingen overwonnen wat vertrouwen in elkaar tot gevolg heeft.

Wat te doen als het paard weigert? Omgaan met teleurstellingen of incasseren van onverwachte reacties worden besproken en in goede banen geleid.

  

 

 


 

 


 

 

Deze activiteit is als privé les of groepsactiviteit te boeken en kan ook onderdeel zijn van de persoonlijke trajecten die worden gegeven op trainingscentrum Hippodroom.

 

Voor tijden en tarieven kunt u contact opnemen met info@hippodroom.com

 

 

       

copyright: Sylvia van Noye 2009                     constructie team