i

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inspiratie

holistisme

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.beeld-werk.com

 

 

 

 

 

 

 

www.baronessen.nl

 

 

Sylvia van Noye

'Hoofdzaken, hart en ziellekracht'.

Een bewustzijn dat diepgang geeft in iedere vorm van zijn.
Het is die kracht die aanwezig is in het hier en nu.
De verbinding met onze eigen essentie, is de kern van leven.
Hier ligt inspiratie verborgen, te wachten op openbaring.
De bron van onze eigen natuur.
Bezieling in vormgeving, zingeving en zijn.

Het is ook deze weg die de werkelijke verbinding met paarden toelaat.

" Wie zijn eigen kern raakt, raakt ook die van de ander"


Mens en paard
Mijn werk is grotendeels gewijd aan het trainen en coachen van mensen met paarden en paardentraining. Al mijn ervaring en inzichten op "het pad van de paarden" deel ik hier graag.
Bij training komen diverse facetten van communicatie tussen mens en paard, en paarden onderling aan bod. Hierbij gaat het om het oplossen van uitdagingen in omgang en rijden met natuurlijke signalen, het verzegelen van een vertrouwensband met eenduidig leiderschap en non-verbale communicatie.
Bij coaching met het paard als spiegel, wordt verheldering gebracht in ieders leerweg. Persoonlijke ontwikkeling, Burn-out, HSP, PTSS, personen met ontwikkelings-, sociale- of psychische uitdagingen vinden in coaching wat ze nodig hebben. Paardencoaching maakt persoonlijke thema's transparant en werkbaar.

De paardenboodschappers kunnen ons veel leren!


Natuurkind
Als buitenkind en boerendochter bracht ik mijn jeugd spelenderwijs door met dieren en in de natuur. Dit contact heeft als een rode draad mijn leven bepaald en is het innerlijk kompas van mijn eigen natuur. Het heeft balans gebracht tussen mijn binnenwereld en de buitenwereld. De ervaring dat alles met elkaar verbonden is, geeft een holistische overtuiging. De cirkel van het leven, waarin alles een schakel is.
Hierin heb ik de passie en inspiratie gevonden voor al mijn activiteiten en het talent ontwikkelt van drie hobby's mijn beroep te maken.... paarden, kunst en theater.

PAARDEN
Paarden, paarden, paarden altijd en overal paarden. Van ponymeisje naar paardenruiter, van het ene concourse naar het andere. Ik was altijd onderweg met paarden en als ervaren ruiter werd ik later commandant en instucteur en gaf ik veel les.
In de jaren 90 was het klaar met de competitie en ging mijn interesse uit naar verdieping in het algemeen en in het bijzonder op het gebied van de paarden. Mijn pad tot paardenfluisteraar liep parallel met mijn ontwikkeling op het intuïtieve en spirituele vlak. Dit bleek de sleutel tot een echte verbinding met paarden. Via lichaamstaal naar hart en naar ziel. Deze zoektocht heeft veel lering en de juiste verbinding gebracht. Samen met mijn fluisterpaard Nirvana ben ik dit pad gegaan, hij wees me de weg.
De leerweg op het gebied van spiritualiteit, energiewerk, magnetisme, kwantumfysica, sjamanisme en natural horsemanship, heeft niet alleen mijn kracht verdiept en versterkt, maar ook mijn eigen lijf tot instrument gemaakt. Deze bewustwording is bepalend voor mijn manier van trainen en coachen.


KUNST
Tijdens mijn studie beeldende vakken aan de lerarenopleiding TeHaTex, Nijmegen leerde ik vaardigheden om via creatieve processen, mijn emotionele wereld in beeld en communicatie vorm te geven. Jaren stond ik voor de klas leerlingen te begeleiden hun beeldend en probleem oplossend vermogen te ontwikkelen.
Met deze achtergrond heb ik leerdoelen en processen bij anderen leren bepalen en begeleiden.
Als kunstdocente was ik vele jaren verbonden aan diverse opleidingen met kinderen en volwassenen. Van algemeen vormende scholen met leergierige volwassenen tot justitiële inrichtingen en educatieve crisisopvang met ontspoorde en agressieve jongeren tot jongeren met autisme en adhd. Lessen en ervaringen in leiderschap heb ik hier in praktijk genoten.


Als beeldend kunstenaar ben ik actief met het creëren en exposeren van schilderijen. Ik ben vormgever en stylist, maak theaterkostuums, ontwerp interieur en exterieur projecten. Vele opdrachten op allerlei gebied komen voorbij. De droom mijn eigen galerie te runnen is in 2008 gerealiseerd. In 2012 verhuisde mijn galerie en atelier naar Kasteel Tongelaar in Mill. Vanaf dat moment organiseerde ik daar ook alle wisselexposities waarin ook mijn werk werd opgenomen. Op dit moment is mijn atelier aan huis op onze eigen stek in Oisterwijk. De site www.beeld-werk.com brengt deze bedrijvigheid in beeld.


ACTEREN
In 1995 wekte ik als acteur op 'het land van Ooit'. Hierna ontstond de theateract 'de drie Baronessen'. De podia van Nederland werden vanaf dat moment bestierd door deze 3 spitsvondige theatrale dames met driestemmig gezang en ludieke acts. De ontwikkeling en uitvoering hiervan, heeft veel ervaring op het gebied van presenteren en acteren voor publiek van 10 tot soms wel 1000 mensen gebracht. Weten hoe het publiek te boeien vanuit taal, zang, lichaamstaal, energie en focus. Het aan je te binden, te inspireren en mee te nemen in de fantasie van het moment. De magie van theater.


 

Irwin Insights

 


www.horsense.nl

www.chrisirwin.com


 

www.cosmicflower.nl

www.ecointhention.org 

sjamanisme

meditatie

egyption healing

 

lerarenopleiding

 

Opleidingen


2018 Irwin Insights by Chris Irwin, Master Level 3, grondwerk en rijden.

2016 Irwin Insights by Chris Irwin, Master Level 2, grondwerk en rijden.

2014-2015 Opleiding Horsense, Post HBO Excellent Coach, PAS methodiek.
Paardencoaching individueel en teamcoaching met het Paard als Spiegel. Coachingsmethodiek die inzicht en transparantie geeft in eigen proces.

2006-2012 Dubbel Goud by Chris Irwin, Grondwerk, Rijden, EAPD. Trainen en coachen volgens deze methodiek.

2011-2014 Werkgroep familieopstellingen. Hellinger.

2007 Kwantumfysica. Morfische velden verbinden alle levensvormen. Healings via het morfisch veld van het paard.

2007 Opleiding Cosmic Flower, werken met helende remedies.

2002-2006 Opleiding Eco-therapie. Bewust zijn van en het uitbalanceren van energieën. De kennis zet ik in bij het werken met probleempaarden. Energiebeheer in stallen, bedrijven en paardenprojecten wordt met een duidelijke doelstelling begeleid. Affirmaties, gronding, cosmisch contact en het inzetten van een eigen huisapotheek geven vitaliteit en balans.

2004 Intuitieve Ontwikkeling, Reading.

1995-2000 Opleiding Sjamanisme. Visionquest, krachtdieren, medicijnwiel, rituelen, healingsessies en zweethutten. Inzicht in het leven van natuurvolkeren die leven met respect voor iedere levensvorm. De spiritualiteit van deze levenswijsheid inzetten bij het helpen van paarden.

Meditatie was en is nog altijd een belangrijk uitgangspunt. Zeker in het werken met paarden, wordt het belang van neutraliteit hoog.

1992 Met de initiaties van Egyption Healing in 1992, leerde ik magnetiseren en werken met de chakra’s vanuit de visie van het oude Egypte. Reizen naar dit land waren een energetische en spirituele openbaring.

1985-1990 TeHaTex, HBO lerarenopleiding, Nijmegen

    

 

 

       

copyright: Sylvia van Noye 2009                     constructie team